0

Tara Hunt over presenteren (=rocking the audience!)

Tara Hunt, schrijfster, spreker en bedenker van de term whuffie, heeft een mooie presentatie op Slideshare over … presenteren.

Het is een goed opgebouwd verhaal met een menselijke manier van uitleggen en vertellen. Hoe word je een betere spreker? Nou ja, hoe rock je the audience?! Van angst naar voorbereiding naar de presentatie naar Presenteren.

Vooral interessant is het verloop van een goede presentatie. Het onderstaande model is kennelijk gebaseerd op The Hero’s Journey.

De presentatie is een soort queeste met een aantal overwinning, die leiden tot een momentum en succes. Na de start met een oproep, een krasse stelling en bewijs raakt het gehoor na wat aarzeling overtuigd. Vanaf dat moment, maar dus ook áls dat gebeurt, ontstaat er “whoah” 😉 Daarna is het zaak verder te werken met wat er zo spannend is en te zorgen voor een thuiskomt en een nieuwe definitie van wat normaal of gewoon is. De lat ligt hoger; er is écht iets verandert.

In dit model is het van belang vroeg een kleur te bekennen of een stelling in te nemen. Dan helpt dus ook aarzeling of een kritisch gehoor. Mits ze blijven luisteren en overtuigd willen worden, ontstaat dan de mogelijkheid over de drempel van “normal” te gaan en in de “whoah”-zone te komen.

Het lijkt op een analyse van speeddates waaruit bleek dat wie een veilig gesprek voerde minder kans op succes had dan degenen die een risicovoller invalshoek kozen.
[slideshare id=10033579&w=427&h=356&sc=no]

arjanbr0ere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.