0

Presenteren in 5 stappen

Naar aanleiding van een workshop over presenteren heb ik een Prezi gemaakt. Het is een combinatie van de vier stappen die ik graag gebruik voor de elevator pitch:

  • staan
  • statement maken
  • bewijzen
  • haakje

en de idee dat een presentatie zonder één helder, centraal idee niet kan werken. Over dat laatste lees je meer in deze uitgebreide blog over presenteren op Lifehacking. Eén idee die aan het eind helder moet overkomen, is het verschil tussen een presentatie en een college.

Wat een goede rode draad is of wat een heldere structuur is, hangt af van de doelgroep. Dat vind ik geen apart punt maar iets waar je in elke stap en bij elke beslissing over nadenkt. Een aardige oefening, doorgaans ook onderdeel van de presentatie, is om de presentatie nog eens te doen maar dan voor iemand uit een ander kwadrant van het Quinn model, DISC of communicatiestijlen.

Hier de Prezi bij het verhaal:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.