0

Het boek is er: Scherp onderhandelen

Na een behoorlijk lange productietijd is het boek uit! Scherp onderhandelen zonder bot te zijn van Jos Linnemann en mij is af, uit en klaar voor lezen.

Het boek gaat over onderhandelen en wil met name aantonen dat je behoorlijk scherp in kunt zetten en doelen kunt halen, zonder dat het betekent dat je bot of lomp onderhandelt. Het adagium “hart voor de relatie en hard voor de inhoud” hebben we met plezier gebruikt en uitgewerkt.

In het boek vind je veel modellen en theorieën die kunnen helpen inzicht te krijgen in wat er in een gesprek gebeurt, gesprekspartners, de aanpak die je kunt kiezen, … Een aantal hoofdstukken is daarmee een behoorlijke hoeveelheid denkwerk. Weer andere hoofdstukken blijven dicht bij de gesprekspraktijk, zoals het hoofdstuk over de tactiek die je bij gesprekken kunt voeren.

Er is ook aandacht voor het bewaken van de sfeer en de kwaliteit van het gesprek. Onder andere door nuchter naar spanning te kijken maar ook door het herkennen en beantwoorden van argumentatie- en onderhandeltrucs.

Wie een snelle indruk wil krijgen die kan de white paper downloaden en lezen. Dat is voornamelijk een inhoudelijke samenvatting, die daarmee wat kaler is dan het boek. In het boek hebben we namelijk dialogen en voorbeelden opgenomen.

De site bij het boek is Scherp onderhandelen. Daar vind je artikelen over onderhandelen en video’s die relevant zijn (klik op de tag Video).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.