0

Craft je baan naar je droombaan

Op Lifehacking staat een blog van mij over jobcraften. Het idee is dat werken aan je loopbaan en het begrip droombaan nogfvaak geassocieerd worden met radicale veranderingen. Dat kan soms nodig zijn. Maar vaker, om niet te zeggen voortdurend, is het van belang onderhoud aan je baan te doen. Een handige manier om aanpassingen te realiseren die je baan meer naar jouw wens maken is jobcrafting.

Jobcrafting wil zeggen dat je de leuke, toekomstbestendige, kansrijke onderdelen van je werk benadrukt, uitbouwt. Die onderdelen moeten wel relevant zijn voor jouw organisatie. Het is dus niet zo dat je erop los hobbyt maar dat je binnen alle relevante taken net die het meest oppakt die jou verder helpen. Dat doe je zonder overleg of onderhandelingen maar geleidelijk aan.

Lees hier de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.