0

Think happy thoughts

Bij het laatste nummer van Psychologie krijg je een polsbandje dat je eraan herinnert niet te klagen. Er is vanaf de site ook veel te beleven over niet-klagen, zoals een test en een forum.

Het is een actie van Will Bowen die naar een Complaint free world streeft. In december 2007 berichtte ik er hier over.

Het idee ligt voor de hand: krantenkoppen over crisis, radio en TV over crisis dus donkere gedachten kunnen makkelijk op de loer liggen. Wellicht niet per se klachten, alswel onheilspellende gevoelens.

Een bandje is een leuke fysieke uiting, die je zelf herinnert aan je motieven en die ook makkelijk leidt tot gesprekken met anderen.

Persoonlijk vind ik RET nog steeds een erg goede manier om overtuigingen te onderzoeken. Het helpt je met jezelf in discussie te gaan. Helpt wat ik denk, is het echt zo wat ik denk, wat kan ik (wel) doen, wat wil ik (wel), … Soort van je eigen overtuigingen hacken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.