1

Blog Action Day 2008: Poverty

Vandaag is Blog Action Day. Dat is een dag waarop er wereldwijd in allerlei blogs over één maatshappelijk thema wordt geschreven. Dit jaar is het thema armoede. Op allerlei blogs vind je mooie inspirerende, geestige adviezen om armoede te bestrijden. Op Zen habits een erg mooie lijst boeken, acties die je kunt ondernemen. Onder andere een link naar 88 manieren om iets tegen armoede te doen.

In Gericht onderhandelen vind je niks over het bestrijden van armoede. Het boek gaat over het verbeteren van je eigen situatie. In een eventuele volgende editie zou ik iets willen opnemen over anderen. In de geest van de regel 4 en 5 van Sonja Lyubomirski in How of Happiness: practise acts of kindness.

Zou het niet mooi zijn om als onderdeel van je arbeidsvoorwaarden een paragraaf op te nemen over goede doelen, maatschappelijke activiteit. Dus een deel van je salaris naar een goed doel, een aantal uren per jaar ruimte voor maatschappelijke taken, et cetera enzovoort. Al naar gelang wat voor jou werkt. Door het in de salarisonderhandeling mee te nemen, kunnen jij en je werkgever iets concreets doen en staat het voor dat jaar vast. Ik ga er in elk geval mee aan de slag.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.