0

Congruent?

Voor alle communicatie geldt dat congruentie geloofwaardigheid en impact vergroot. Als wat je zegt en hoe je het zegt samenvallen, is de boodschap congruent en dus sterk. Als ´beeld en geluid´ niet kloppen, krijgen we gemengde signalen binnen en dat hindert ons mee te gaan met de spreker.

Hoe vrijer je je voelt, hoe makkelijker je direct bent en zegt wat je vindt, voelt, denkt … Hoe ongemakkelijker je je voelt des te meer je moet opletten niet te omzichtig, dubbelzinnig of onduidelijk te zijn. Ga na wat jou helpt: de tijd nemen kennis te maken, goede voorbereiding, uitspreken dat je het spannend vindt …

Een melig maar wat mij betreft duidelijk werkend voorbeeld van discongruentie zijn shreds:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.