De kracht van checklists

Een checklist is handig, dat is niks nieuws. Wie een checklist heeft voor alle spullen die je nodig hebt voor een reis of wat je mee moeten nemen naar een presentatie die zal de kracht van checklist kennen. Er staat altijd wel iets op dat je anders vergeten was of waar je heel diep over had moeten nadenken.… Read More »

Fingertips-videootje: supersnel typen en programma’s starten

Als je veel typt, dan typ je ook regelmatig dezelfde dingen: beleefdheidsfrasen in de mail, instructies, uitleg. Of je zwoegt op lastig te typen zaken zoals lange boektitels, woorden met accenten of erg lange urls. Dat kan handiger. Gebruik tovertypprogamma’s, zoals Fingertips van Taco Oosterkamp. Om je een beetje op weg te helpen, heb ik eerder… Read More »

Boek: Search inside Yourself over ademen en wereldvrede

Search inside Yourself is een boek over mindfulness geschreven door een Google engineer, Chade-Meng Tan. Dat moet wel een doortimmerd boek opleveren, leek me. Het boek is zeker doortimmerd gebleken, met vele wetenschappelijke bronnen en ruimte voor studies en definities. Maar het boek is ook praktisch En geestig. Dat kan ook niet anders als de… Read More »

Leestips voor een productiever 2017

Het nieuwe jaar staat voor de deur met als jaarafsluiting voor de meeste mensen wat vrije dagen. Een mooi moment om het jaar af te sluiten en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. En ook het moment voor goede voornemens. De kunst van die voornemens is niet ze te maken maar vast te houden… Read More »